بهره مندی از مرخصی زایمان و کمک هزینه بارداری


مرخصی زایمان یکی از اقدامات دولت برای بهبود شرایط خانوادگی و کار جامعه در نظر گرفته شده است تا دغدغه و مشکلات
 مادران گرامی و شاغل کمتر شود. اگر یادتان باشد قبلاً روی بیلبوردهای خیابان‌ها نوشته می‌شد: «فرزند کمتر زندگی بهتر». 

تا همین چند سال پیش این شعار شنیده می‌شد و خانواده‌ها را به کم جمعیت بودن و کمتر از 4 فرزند تشویق می‌کردند. در همین راستا فرزندان چهارم از برخی حمایت‌های دولتی و بیمه‌ای با محدودیت مواجه می‌شدند. 

اما امروزه با توجه به سیاست‌های تعیین شده و پیش بینی‌هایی که صورت گرفته است، افزایش جمعیت ضرورت پیدا کرده است، دیگر شعار فرزند کمتر شنیده نمی‌شود و برعکس خانواده‌ها را به فرزندآوری تشویق می‌کنند. دولت حمایت خود را در این زمینه با فراهم نمودن شرایط گرفتن مرخصی زایمان و کمک هزینه بارداری، نشان داده است.

مرخصی زایمان



کمک هزینه بارداری و زایمان


طبق اصل 29 قانون اساسی، ماده 1 قانون ساختار نظام جامع رفاه، قانون تأمین اجتماعی و مقاوله نامه شماره 102 سازمان بین المللی کار، بیمه و کمک هزینه‌های درمانی، ایام بیکاری و زایمان و... مورد توجه قرار گرفته است.

طبق مراجع ذکر شده، خانمی که شاغل و تحت پوشش بیمه باشد یا اینکه همسر مرد بیمه شده باشد، در صورت بارداری می‌بایست به او مرخصی زایمان داده شود، همچنین بر اساس مدت زمان مرخصی زمان می‌تواند کمک هزینه بارداری دریافت کند و از این طریق غرامت دستمزدش در ایام بیکاری، جبران شود.

مشمولین کمک هزینه بارداری و مرخصی زایمان


افراد در صورتی می‌توانند از خدمات بیمه بهره مند شوند که بیمه شده باشند. بیمه شدگان یا اختیاری هستند یا اجباری.
بیمه شدگان اختیاری:

این افراد کارمند یا کارگر نیستند، شغلشان آزاد است و به اختیار شخصی خود را بیمه نمده‌اند، مانند خانمی که در خانه خیاطی می‌کند یا دستفروش است. این بانوان اصطلاحاً خویش فرما هستند و برای شخص یا دولت یا نهاد خاصی کار نمی‌کنند.



این بانوان می‌توانند از بیمه زنان سرپرست خانواده یا خانه دار و بیمه مشاغل آزاد برای کمک هزینه بارداری استفاده کنند البته اگر همسر خانمی بیمه باشد، حمایت‌های بیمه شوهرش نیز شامل او می‌شود. از طرفی مشخص است که مرخصی زایمان برای این افراد معنا ندارد!


بیمه شدگان اجباری:

این دسته از افراد کارمند یا کارگر هستند و توسط کارفرما یا دولت بیمه شده‌اند. این افراد نیز می‌توانند مرخصی زایمان گرفته و از کمک هزینه بارداری بهره مند شوند.


تحت چه شرایطی امکان دریافت کمک هزینه بارداری و زایمان وجود دارد؟

دریافت کمک هزینه بارداری در صورتی امکان دارد که خانم باردار اشتغال نداشته و در خانه باشد.
طبق ماده 67 قانون تامین اجتماعی، بانوان تحت پوشش بیمه، برای دریافت کمک هزینه باید سابقه پرداخت بیمه داشته باشند، از یک سال قبل زایمان به مدت 2 ماه.
چه فرزند زنده متولد شود چه مرده، تفاوتی ندارد و امکان دریافت کمک هزینه بارداری و مرخصی زایمان در هر دو حالت یکسان است.
باید توجه داشت که خانم باردار در صورتی می‌تواند از حمایت‌های بیمه مرد بهره مند شود، که همسر قانونی او باشد و فرزند وی حاصل رابطه نامشروع نباشد.


سخن آخر

مرخصی زایمان و کمک هزینه بارداری از حمایت‌های بیمه در جهت بهبود شرایط فرزندآوری خانواده‌ها می‌باشد. اگر بیمه شده هستید یا تحت پوشش بیمه می‌باشید، می‌توانید برای ایام بارداری مرخصی زایمان و کمک هزینه بارداری دریافت نمایید. برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید به سایت شهرداد مراجعه کنید.

Comments

Popular posts from this blog

آموزش سئو - سئو چیست؟